tradicionalne bike manifestacije

BIMEP

BIMEP

kraj svibnja
Međimurje

Pod organizacijskom palicom Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, sportsko-rekreativna biciklijada “Biciklima međimurskim putevima – BIMEP” koja svake godine privlači sve više zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života postala je svojevrstan međimurski brand koji je zbog svoje posebnosti prešao granice Međimurja. Međimurje se dokazalo kao idealan kraj za biciklizam, kako zbog svoje reljefne raznolikosti, tako i zbog svoje veličine, jer duljina staze koja povezuje sve punktove iznosi više od 150 km, što je izazov i za zahtjevnije bicikliste-rekreativce.


Velika Nagrada Čakovca

Velika Nagrada Čakovca

kraj svibnja
Čakovec

Biciklistički klub Puls iz Čakovca u suradnji sa sponzorima u nedjelju 04.lipnja organizira biciklističku utrku “Velika nagrada grada Čakovca”. Prvi dio utrke rezerviran je za natjecatelje sa licencama, a drugi za sve zainteresirane građane željne bicikliranja. Natjecateljske utrke počinju u 11h kada startaju početnice i početnici, a u 12.15h startaju juniori i žene juniorke. Najbrža i najelitnija utrka u kojoj startaju elite, do 23 vozača, juniora i veterana, kreće sa startno ciljne ravnine u 14.00 sati. Nakon održanih natjecateljskih utrka, u 15.45h starta utrka građana.


Stazama općine Nedelišće

Stazama općine Nedelišće

početak svibnja
Nedelišće

Turistička zajednica općine Nedelišće organizira proljetnu biciklijadu „Stazama općine Nedelišće“ koja će se održati početkom svibnja. Biciklijada je namijenjena svim uzrastima, rekreativcima i biciklistima. Osmišljene su dvije staze u duljini od 18 km i 40km koje prolaze najljepšim krajolicima naše općine. Staze su ravničarske, lagane zahtjevnosti, a prolaze asfaltiranim prometnicama i makadamom.


Prvomajska biciklijada

Prvomajska biciklijada

početak travnja
Prelog

Tradicionalna Prvomajska biciklijada u organizaciji Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga, održati će se početkom travnja. Start će biti ispred restorana Trattoria Rossa u Prelogu. Predviđena je ruta u dužini od 26,2 km. Okupljanje svih sudionika manifestacije u 9,00 sati u centru Preloga, gdje se formira start. Kod Veterinarske stanice u Prelogu za Cirkovljan, u Cirkovljanu kod crkve lijevo za Donji Kraljevec, pored groblja u Hemuševec gdje je punkt-odmorište sa osvježenjem, nastavlja se za Draškovec prema Oporovcu, te prema magistrali uz derivacioni kanal do Marine Prelog sa završetkom u Sportsko – rekreacijskoj zoni Prelog (kod Caffe bara Marina Prelog), uz zajedničko druženje i već tradicionalni grah.


ostale bike manifestacije

Naziv manifestacijeTermin održavanjaOrganizatorKarakter
Brevet Mura 200 početak travnja MBK Mura Čakovec sportsko-rekreativni
10 krugova Berkea kraj travnja BK Puls Čakovec sportsko-rekreativni
Priločki MTD maraton kraj svibnja BK Prelog sportsko-rekreativni
Brevet Panonia 300 početak srpnja MBK Mura Čakovec sportsko-rekreativni
Po pedali sredina srpnja Toplice Sveti Martin rekreativni
Zug-a-Mura kraj srpnja MBK Mura Čakovec rekreativni
Panonski maraton kraj srpnja BK Mura Avantura Sv. Martin sportsko-rekreativni
Dječji MTB kamp kraj kolovoza MBK Mura Čakovec sportsko-edukativni
Dječji bike kamp kraj kolovoza BK Prelog sportsko-edukativni
Po pedali početak rujna Toplice Sveti Martin rekreativni
Panamura Adventure Maraton sredina rujna MBK Mura Čakovec sportsko-rekreativni
Jesenska biciklijada sredina rujna TZO Nedelišće rekreativni


Preuzmi besplatnu mobilnu aplikaciju